Az új verzió első bejegyzésében engedjétek meg, hogy egy különleges sajtféleséget mutassak be nektek, a Szardíniáról származó Casu Marzut. Igazi csemege, csak erős gyomrúaknak!
A Casu marzu juhtejből készült sajt, amely rendben is lenne, csak hát a derék szardíniaiak extraként megrágatják sajtférgekkel, a sajtlégy nyüvével. Az eredmény egy kukacrágta, bűzlő valami, amiből – miközben esszük - a legyek nagy ugrásokkal távoznak, veszélyeztetve a szemünk épségét. Hogy a dolog még vonzóbb legyen: a lárvák túlélik az emésztést, olykor a vastagbélbe is eljutnak élve, melyen előszeretettel átrágják magukat és mindenféle kellemetlen betegséget okoznak. A csípős, maró ízű Casu marzu be van tiltva Szardíniában, máshol meg úgysem ennék meg.
(Forrás:Szavazó.hu)
Ez a több mint 9 perces videó részletesen bemutatja a sajt készítését, és fogyasztását is. Szerintem érdekes, de ezt tényleg csak az erős gyomrúaknak ajánlom!
Bocs, nem lesz (mindig)ilyen gusztustalan a blogom :)